50 DE ANI DE RUGBY ÎN MOLDOVA, ANIVERSAȚI DE FSNR

Sâmbătă, 7 octombrie la Complexul Recreativ al Federației Sportive Naționale de Rugby (or. Durlești), sub auspiciile Federației Sportive Naţionale de Rugby din Republica Moldova, a avut loc un eveniment special, dedicat împlinirii a 50 de ani de la apariția rugby-ului în Republica Moldova și 25 de ani de la crearea Federației de Rugby din Moldova.

Sărbătoarea a adunat in jur de 150 de copii din toată țara, cinci echipe de veterani din Chișinău, Tiraspol, Focșani, Bîrlad și Iași precum și oaspeți și iubitori ai jocului cu balonul oval.

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au fost prezenți conducerea FSNR, în frunte cu Alexei Cotruță precum și oaspeți de onoare ca Victor Zubcu - ministrul al Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova și Constantin Țuțu - deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

"Rugby-ul în Moldova a ajuns la o virstă frumoasă de jumatate de secol. De aceea am ținut ca la eveniment să participe două generații: copii și veterani. La festival avem reprezentanti a peste 150 de copii din școli municipale și suburbiile Chișinăului. As vrea sa multumesc pe această cale tuturor celor care au contribuit pe parcursul acestor decenii la dezvoltarea și propagarea acestui feieric sport și n-au rămas indiferenți în momentele grele", a declarat președintele Federației Sportive Naţionale de Rugby din Republica Moldova, Alexei Cotruță.

"Festivalul a fost unul foarte reușit și ne bucură faptul că avem foarte mulți copii care s-au intrunit pentru a sărbători aceast frumos Jubileu, ce pentru noi este foarte important", a spus membrul Biroului Federal al FSNR și președintele Asociației Municipala de Rugby din Chișinau, Alexandru Șișcan.

Zubcu Cotruta Tutu

"Foarte frumos. Exceptional! Frumoasă organizarea și participanții. Ne știm de ani de zile și noi jucăm cu compatrioții din Republica Moldova ori de cîte ori avem ocazia", a mentionat fostul jucător al echipei Politehnica Iași, Vali Băietu

Toți cei prezenti la Festivalul Rugby-ului au avut parte de un program interesant și divers, care a inclus în sine o mare varietate de activități sportive și suprize plăcute.

festival

Vedeti mai jos o galerie foto realizată de Viktor Оrehov (sporter.md).

GALERIE FOTO. 50 DE ANI DE RUGBY ÎN MOLDOVA