ALEXEI COTRUŢĂ. PRIMELE DECLARAŢII ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE AL FEDERAŢIEI MOLDOVENEŞTI DE RUGBY

Alexei Cotruţă a făcut primele declaraţii în calitate de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Rugby. Fostul jucător al naţionalei l-a înlocuit în funcţie pe Vasile Revenco. Noul şef al forului naţional va exercita mandatul pe timp de 4 ani.

"În urma unui litigiu de judecată care a durat undeva 7 ani de zile, după două decizii a Curţii Supreme, pe 3 iunie Ministerul Justiţiei a expus cu extrasul organizaţiilot non-comerciale prin care am fost numit conducătorul Federaţiei Moldoveneşti de Rugby", a menţionat Cotruţă.

Secretar general a fost numit antrenorul Oleg Sadovici care va fii responsabil de promovarea rugby-ului la nivel de copii şi juniori.

În luna noiembrie selecţionata noastră va începe evoluţia în noua ediţie a Cupei Europei pe Naţiuni. Moldova va juca cu Olanda, Polonia şi Elveţia în perioada 11-25 noiembrie.

"Ne vom strădui să aducem toţi jucători acasă ca în noiembrie să disputăm aceste meciuri la un nivel bun. Dacă nu vom promova, măcar ne vom rămâne în această grupă valorică", a precizat Alexei Cotruţă.

Noua conducere a anunţat că reprezentativa de rugby va avea un nou selecţioner.

În prezent federaţia negociază cu antrenori din Franţa, Georgia şi România.

Sursa: publika.md

Alexei Cotruta

Captura foto: publika.md