"MONSTRUL DE MOLDOVA". GHEORGHE GAJION A SEMNAT CU OSPREYS. VIDEO

Echipa galeză Ospreys a adăugat, semnând pentru sezonul viitor, la pachetul de înnaintare, pe internaționalul moldovean Gheorghe Gajion.

Cu o înălțime de 1,90 m și o greutate de 133 kg, pilierul de 25 de ani, se va lega cu "wiespile" pentru un sezon, după ce a impresionat în timpul unei perioade de probă în luna aprilie, astfel călcând pe urmele compatriotului său Dmitri Arhip (șase ani la Ospreys), care se îndreaptă spre Franța la Montpelier pentru următorul sezon.

Presă din Ţara Galilor a rămas impresionată de calităţile sale fizice şi l-a numit "Monstrul de Moldova".

Având în palmares 13 partide pentru reprezentativă ţării noastre , Gajion a mai evoluat pentru Bulava Taganrog (Rusia), clubul italian Rovigo, și în ultimii trei ani la clubul francez Trelissac.

El este cel de-al doilea pilier care semnează pentru 2018/19, împreună cu Tom Botha, care se alătură de la Cheetahs, unde și-a dezvoltat reputația de unul dintre cei mai puternici atacanți.

Vorbind despre mutarea la Ospreys, Gajion a spune: "Este o onoare pentru mine să semnez cu Ospreys, echipă mare, atât la nivel european cât și la cel mondial. Am muncit din greu pentru a ajunge la acest punct în carieră mea și sper că pot să-mi fac mama, familia și suporterii Ospreys mândri."

Dan Griffiths, director general Ospreys, a confirmat semnarea, spunând: "Gheorghe a petrecut luna trecută cu noi și a lăsat o impresie foarte plăcută, așa că suntem încântați că îl putem alătură echipei. E un om mare din punct de vedere fizic cu dinamism și putere excepțională. Antrenorii cred că are ingredientele necesare pentru a face un impact real și știu că Allen Clarke este încântat să lucreze cu el.

Am arătat împreună cu Dmitri sprijinul și îndrumarea oferită de mediul nostru, ceea ce se poate realiza, după ce a ajuns aici cu potențial brut și să dezvoltat într-un pilier foarte bun. Știu că Gheorghe așteaptă cu nerăbdare să urmeze pe urmele lui că al doilea moldovean care să reprezinte Ospreys."

Gajion

GAJION GHEORGHE

 
13 noiembrie 1992
 

Jucător de rugby la echipa galeză Ospreys pe postul de pilier (prop). Este jucător de bază la echipa națională de rugby a Republicii Moldova.

A mai evoluat la echipele Steaua Chișinău, Bulava Taganrog, clubul italian Rovigo și la clubul francez Trelissac.