LEGIONARII. COBÎLAȘ, GARGALÎC ȘI DUMITRU ARHIP PIERD LA LIMITĂ. MAHU ȘI VICTOR ARHIP SURCLASAȚI DE SCOȚIENI

Etapa a doua a fazei grupelor a competițiilor continentale inter-cluburi a fost una cu multe puncte marcate, însă din păcate cu înfrângeri pentru echipele unde sunt legitimați conaționalii noștri.

Bordeaux-Begles cu Vadim Cobîlaș titular a pierdut surprinzător acasă în fața englezilor de la Newcastle Falcons, scor 20-21. "Girondin"-ii au dominat partida la pauză stabilind scorul de 17-7. Însă în a doua repriză au acumulat doar 3 puncte pe cînd Newcastle a reușit să marcheze 2 eseuri cu transformări.

În cel de al doilea meci al grupei echipa lui Maxim Gargalîc, Enisey-STM a fost înfrântă cu diferența de un eseu de către Dragons, scor 21-28. Gargalâc și Co a fost demnă de o victorie în acest meci, însă greșelile grave pe care le-au comis nu le-a permis realizarea acesteia. Rămân doar să se bucure de primele puncte din clasament - pentru bonusul defensiv.

După a doua etapă Newcastle Falcons ocupă primul loc în grupă cu 9 puncte urmată de Bordeaux-Begles și Dragons cu cîte 6 puncte, ultimul loc fiind ocupat de Enisey-STM cu un punct.

După ce a învins-o pe Stade Francais, cu 34-29, echipa moldovenilor Victor Arhip, Andrei Mahu și Oleg Prepeliță, Krasny Yar n-a mai reușit să producă o surpriză în Challenge Cup. Vicecampioana Rusiei a fost surclasată acasă de Edinburgh, cu 14-73 (la pauză 0-31). Arhip și Mahu au fost titulari, în timp ce Prepeliță a fost lipsă după accidentarea suferită în meciul precedent.

Arhip

În celalalt meci al grupei Stade Français Paris a pierdut al doilea meci consecutiv în fața celor de la London Irish, scor 7-44.

Clasamentul în grupa 4 unde evoluiază moldovenii este următorul: 1. Edinburgh Rugby - 10 pct. 2. London Irish - 5 pct. 3. Krasny Yar - 5 pct. 4. Stade Francais Paris - 2.

Dumitru Arhip prezent în garnitura Ospreys, a cedat la limită într-un meci de excepției în fața celor de la Sarances, scor 34-36. Englezii ramân neînvinși, însă galezii au demonstrat că lupta în grupă va fi aprigă și meciul "triller" de pe Allianz Park confirmă acest lucru.

Următoarele partide din faza grupelor a competițiilor continentale inter-cluburi vor avea loc pe 8-10 decembrie. În Champions Cup, Ospreys va merge în Anglia la Northampton Saints, iar în Challenge Cup Enisei-STM va încerca să-și ia revanșa în meciul cu Dragons, Krasniy Yar va merge în Franța unde se va duela cu Stade Français Paris, iar Vadim Cobîlaș cu Bordeaux-Begles se va bate cu Newcastle Falcons.

Cobilas