MOLDOVA - OLANDA 7:59. "HAIDUCII" PIERD PRIMA PARTIDĂ DIN NOUA EDIȚIE A RUGBY EUROPE TROPHY

Naţionala de rugby a Republicii Moldova a debutat cu stângul în noua ediţie a Rugby Europe Trophy, fosta Cupa Europei pe Naţiuni. "Tricolorii" au pierdut la Orhei, scor 7-59, partida cu reprezentativa Olandei.

Singurul eseu al Moldovei a fost marcat de Sergiu Moroşanu, iar Adrian Adam a reuşit o transformare. La oaspeți au punctat Siem Noorman, Sep Visser, Josh Gascoigne, Amir Rademaker și Liam McBride.



Pentru echipa noastră a jucat şi preşedintele federaţiei de profil, Alexei Cotruţă, care şi-a încheiat cariera sportivă în urmă cu 5 ani.

"Am intrat în teren pentru a fi alături de băeiţi. Este un moment greu pentru rugby-ul moldovenesc, este un schimb de generaţii şi am fost refuzaţi de majoritatea stranierilor. MUSCA Asta e un lot format din ceea ce este posibil la moment. Desigur scorul nu reflectă situaţia în teren", a spus președintele FM de rugby, Alexei Cotruță.

Sâmbăta viitoare, 18 noiembrie, selecţionata de rugby, va întâlni la Gdansk echipa Poloniei în cea de-a doua partidă din Rugby Europe Trophy.

Sursa: publika.md

Moldova