LEGIONARII. DEBUT CU DREPTUL PENTRU MAHU & CO, GARGALÂC ȘI ARHIP ÎNVINȘI ACASĂ

Weekend incendiar în debutul noii ediției a turneului European Rugby Challenge Cup. Rugbyștii moldoveni care au făcut o figură frumoasă în campionat, continuă să impresioneze și în competiția europeană.

Campioana Rusiei, Enisei-STM nu a avut șanse împotriva formației Bordeaux Begles. Gazdele din Krasnoyarsk, cu Maxim Gargalîc printre titulari, au cedat cu 17-57 în fața echipei lui Vadim Cobîlaș, care a fost lipsă la meci. În aceiași grupă Newcastle Falcons a trecut de Dragons scor 32-27.

Vicecampionii Rusiei, Krasny Yar, și-au marcat debutul în cadrul turneului cu un meci de excepție. Echpa lui Andrei Mahu, Victor Arhip si Oleg Prepeliță toți trei regăsiți în primul 15, au câștigat surprinzător pe deținătorii cupei, francezii de la Stade Francais Paris, scor 34-29. Echipele au bucurat fanii cu un meci dinamic și spectaculos. De remarcat este că rugbiștii moldoveni au făcut un meci senzațional, Andrei Mahu marcând și un eseu.

În celălalt meci al grupei, London Irish a cedat acasă 14-37 celor de la Edinburgh Rugby.

Echipa pilierului Dumitru Arhip, Ospreys, singurul care evoluează în Champions Cup, a pierdut partida disputată pe teren propriu, împotriva francezilor de la ASM Clermont Auvergne. Oaspeții s-au impus cu 21-26.

Dumitru Arhip titular pe teren până în minutul 48, a făcut un meci bun, contribuind cu acțiunile sale și la un eseu frumos.

Desi erau conduși la pauză cu 7-20, "wiespile" au revenit spectaculos prin 2 eseuri cu realizari, însă francezii au transformat 2 lovituri de pedeaspsă ce le-a și adus victoria.

Saracens, în al doilea meci a grupei, a cîștigat detașat în deplasare, pe cei de la Northampton Saints scor 57-13.

Următoarele meciuri din cupele europene se vor disputa în perioada 20-21 octombrie. Krasny Yar îi va primi acasă pe cei de la Edinburgh Rugby, iar Enisei-STM pe galezii de la Dragons. Ospreys va merge la Londra, unde se vor confrunta cu Saracens.

Enisei-STM

Sursa foto: twitter.com/ph_kallenbrunn