ECHIPA NAȚIONALĂ DE RUGBY 7 FEMININ ÎN PREGATIRE PENTRU 2018 RUGBY EUROPE WOMEN'S SEVENS CONFERENCE 1 ÎN CROAȚIA. VIDEO

Echipa naţională de rugby 7 feminin a Republicii Moldova va participa în perioada 8-9 iunie în Croaţia la turneul 2018 WOMEN 7S CONFERENCE 1 a treia divizie valorică a Rugby Europe. La competiţie vor participa 12 selecţionate, iar în divizia superioară vor promova doar două din ele.

Elevele lui Tudor Procopii vor juca într-o grupă cu Lituania, Slovacia şi echipă ţării gazde a turneului.

"Pentru noi ar fi o evoluţie foarte reuşită, dacă am avea posibilitatea de a intra în primele opt echipe şi de a face un joc cât mai bun", a spus Tudor Procopii, selecţioner naţionala rugby 7 feminin

"Fetele au o dorinţă foarte mare, nu degeaba au venit din toate colţurile lumii. Pentru ele este o mândrie să reprezinte ţara la nivel european. Pentru unele jucătoare aceasta este prima posibilitate", a declarat Alexei Cotruță, preşedinte FM de Rugby.

Lotul naţional este format în mare parte din jucătoare care evoluează la cluburi de peste hotare. Tatiana Ciobanu este legitimată la echipa italiană Villorba, iar Alina Garştein joacă la formaţia Halle Rovers din Germania.

"Pentru mine este o mare onoare să joc pentru echipa naţională a Republicii Moldova. Aştept cu nerăbdare weekend-ul următor şi sper că vom face o figură frumoasă", a zis Alina Garștein, rugbystă.

"Fetele noastre sunt pregătite atât fizic, cât şi tactic. Dacă adversarele vor fi mai puternice ca noi, să nu aplecăm capul şi luptăm cu dorinţă", a declarat Tatiana Ciobanu, rugbystă.

Pe lângă antrenamente, jucătoarele merg zilnic şi la serviciu.

"Sunt fostă însoţitoare de bord în Republica Moldova. Acum sunt passenger service agent în aeroportul din Dublin, adică reprezint minimum 5 companii. MUSCA Customer service reprezentă deservire, întâlnirea şi diferite lucruri legate de pasageri", a menționat Cristina Ipatii, rugbystă.

Reprezentativa ţării noastre se va deplasa în oraşul Zagreb miercuri, 6 iunie.