ULTIMELE PREGĂTIRI! ECHIPA NAŢIONALĂ DE RUGBY VA JUCA SÂMBĂTĂ CU OLANDA

Echipa naţionala de rugby a Republicii Moldova va debuta sâmbătă în noua ediţie a Rugby Europe Trophy, fosta Cupa Europei pe Naţiuni. "Haiducii" vor întâlni la Orhei reprezentativa Olandei.

Jucătorii se pregătesc de acest meci în satul Coşniţa din raionul Dubăsari, sub conducerea noului selecţioner, românul Constantin Vlad.

Tehnicianul din România a antrenat timp de peste 20 de ani formaţiile din orașul său natal, Suceava, și a pregătit în cariera sa naţionala de tineret a României.

"Sper ca să facem o treabă bună. Băieţii sunt foarte disciplinaţi şi au o atitudine pozitivă", a spus selecționerul Constantin Vlad.

"Va fi un pic mai greu, dar experimentăm. Avem jucători noi şi facem tot posibilul să câştigăm acest meci cu Olanda", a spus rugbystul Alexandru Colev.

Moldova va folosi mai mulţi rugbyşti noi în partida cu Olanda. Potrivit conducerii federaţiei de profil, fraţii Vadim şi Maxim Cobâlaş au refuzat să joace pentru naţională, Victor Arhip şi Andrei Mahu nu au lăsaţi să vină de cluburile lor, iar Oleg Prepeliţă este accidentat.

"Toţi adversarii sunt dificili. Echipele progresează. Noi avem un schimb de generaţii. Suntem conducere nouă, totul se face pas cu pas, încet",a spus preşedinte FM de Rugby, Alexei Cotruță.

"Acum sunt mulţi jucători tineri. Trebuie să lucrăm cu ei. Avem nevoie de timp ca să-i învăţăm mai bine. Cred că acum nostru nostru este să rămânem în grupa 1B", a spus căpitanul naționalei Veacelsav Titică.

După partida cu Olanda, naţionala de rugby va disputa în această lună alte două meciuri. Pe 18 noiembrie Moldova va juca la Gdansk cu Polonia, iar peste o săptămână îşi va măsura puterile la Orhei cu Elveţia.

Sursa: publika.md

Moldova